Henkilöstökoulutus supistuu – #koulutushaaste vastaa

Panu Kauppinen, 07.11.2019 09:00

Tilastokeskuksen yllättävän tiedon mukaan henkilöstökoulutus ja aikuiskoulutus ovat supistuneet Suomessa koko 2010-luvun ajan. Työnantajien tukema henkilöstökoulutus on vähentynyt 20 prosenttia 5 päivästä neljään ja koko aikuiskoulutus kolmanneksen 12 päivästä kahdeksaan. Samaan aikaan mediassa on korostettu näkyvästi jatkuvan koulutuksen merkitystä digitalisoituvassa ja nopeasti muuttavassa maailmassa. Alan toimijoiden yhteinen #koulutushaaste haastaa nyt kääntämään kehityksen suunnan.

Elinkeinoelämän tutkimuslaitoksen ETLAn tuoreen raportin mukaan Suomen työpaikoista häviää vuosittain keskimäärin 12 prosenttia. Tämä tarkoittaa ETLAn tutkimusjohtaja Malirannan mukaan noin viittäsataa työpaikkaa joka päivä. Onneksemme kuitenkin uusia työpaikkoja syntyy jopa hiukan enemmän kuin vanhoja tuhoutuu. Uusien työpaikkojen ja vanhan osaamisen kohtaaminen on yhteiskunnan kannalta suurin haaste. Miten löydämme ja koulutamme vanhat osaajat kokonaan uusiin tehtäviin?

Pohjoismaiden johtavan yksityisen koulutusorganisaation Soprano Oyj:n perustaja ja toimitusjohtaja Arto Tenhunen toteaa ”Nyt on aika muuttaa puheet elinikäisestä oppimisesta teoiksi ja kääntää laskeva koulutustrendi nousuun. Mitä pidemmäksi oman osaamiseen takamatka muodostuu, sitä suuremmaksi nousee riski jäädä muutoksen kyydistä kokonaan.”

”Jokapäiväinen vastuullisuus on muutakin kuin roskien lajittelemista tai lihansyönnin vähentämistä. Ilmastomielenosoituksiin ei ole pakko osallistua, ellei siihen tunne erityistä viehätystä. Vastuullisuutta on myös pitää huolta omasta osaamisesta ja siten myös organisaationsa ja koko Suomen kilpailukyvystä.” Tenhunen painottaa.

Sopranon ja Work Goes Happyn käynnistämä #koulutushaaste herättää Suomen jokaisen työnantajan ja työntekijän katsomaan kriittisesti omaa tilannettaan ja ryhtymään tekoihin sen parantamiseksi. Koulutushaasteen ensimmäinen vaihe käynnistyy marraskuussa 2019 ja huipentuu Oopperatalolla 24.3.2020 Work Goes Happy -tapahtumassa, jossa parhaat ehdotukset julkistetaan ja palkitaan illalla erikseen järjestettävän koulutusgaalan juhlayleisön edessä.

Soprano Group kuuden businesskoulunsa voimin palkitsee parhaat ideat ja parhaat teot, jotka edistävät uutta osaamista ehdottajan organisaatiossa. Kolmen parhaan koulutusteon esittäjä saa kukin juuri tarpeitaan vastaavan koulutuksen ja kaikkien vastanneiden kesken arvotaan viisi yhden päivän tehokasta ICT-koulutusta Tieturin valikoimista.

Ilmoittautumisia otetaan vastaan sähköpostitse osoitteessa koulutushaaste@soprano.fi.

Lisätietoja

Soprano Oyj, toimitusjohtaja Arto Tenhunen, 0400 413 314,  arto.tenhunen@soprano.fi

Work Goes Happy, toimitusjohtaja Jyri Kansikas, 050 543 1659, jyri.kansikas@wgh.fi 

Soprano Oyj, viestintä- ja vastuullisuusjohtaja, Reidar Wasenius, 0400 432 100, reidar.wasenius@soprano.fi

ETLAn raportti 19.10.2019: http://bit.ly/ETLA191017

Tilastokeskuksen Aikuiskoulutustilasto 9.5.2018: http://bit.ly/TIKE180509

Work Goes Happy Oy

Work Goes Happy järjestää Suomen suurimpia  työelämän kehittämiseen ja työhyvinvointiin keskittyviä tapahtumakokonaisuuksia ja välittää parempaa työelämää kehittäviä asiantuntijapalveluita.

www.wgh.fi

Soprano Group – Lifelong Learning for Working Professionals 

Soprano Group on Pohjoismaiden johtava yksityinen koulutusorganisaatio. Vuonna 2018 koulutuksiimme osallistui 25905 henkilöä 2250 organisaatiosta. Soprano Oyj:n osake on listattu Nasdaq Helsinki Oy:n pörssilistalle. 

Kuuden businesskoulumme 1500 koulutusohjelmaa ovat erikoistuneet informaatioteknologiaan, johtamiseen, viestintään ja kansainväliseen kauppaan. Tarjoamme diplomit, sertifikaatit ja ammattitutkinnot perinteisesti luokkahuonekoulutuksena, verkon yli remote-koulutuksena ja tekoälyavusteisena online-koulutuksena. Uuden teknologian avulla teoreettiset opinnot, käytännön projektit, testit ja keskustelut kollegoiden ja kouluttajien välillä voidaan tehdä yhä useammin kokonaan verkossa. Tavoittelemme monistettavaa ja hyvin skaalautuvaa kansainvälistä koulutusliiketoimintaa. 

Sopranon omat asiantuntijat palvelevat koulutuskeskuksissa kolmessa maassa ja seitsemässä kaupungissa, Helsingissä, Tampereella, Jyväskylässä, Oulussa, Tukholmassa, Göteborgissa ja Pietarissa, verkoston kautta kymmenissä maissa sekä virtuaalisesti ympäri maailman. Sopranolle sekä siihen kuuluville Tieturille ja Management Institute Finlandille on myönnetty oikeus käyttää Avainlippu-merkkiä. 

Lisätietoja yrityksestämme ja palveluistamme

Soprano Oyj 
www.soprano.fi 
www.mifacademy.com

Informator Tieturi Group 
www.informator.se 
www.tieturi.fi 

Management Institute of Finland MIF 
www.mif.fi 
www.infor.fi 
www.jto.fi 
www.fintra.fi 

SOPRANO OYJ ON NYT WETTERI OYJ