Reidar Wasenius siirtyy Sopranoon

Soprano Oyj, 05.08.2019 12:43

Kokenut viestinnän tekijä Reidar Wasenius (52) aloittaa Executive Directorina Soprano Oyj:n Corporate Social Responsibility -projektitehtävässä 5.8.2019. Hän osallistuu Sopranon kuuden businesskoulun kansainväliseen myyntiin, viestintään ja koulutusprojekteihin Sopranon kansainvälisessä MIF Academy -yksikössä.

Wasenius siirtyy Sopranoon Suomen yksityissijoittajien FiBANin toimitusjohtajan tehtävästä. Aiemmin hän on toiminut mm. Samsungin Suomen markkinoinnista vastaavana sekä Nokiassa kansainvälisissä viestintä- ja koulutustehtävissä. Wasenius on työskennellyt monissa media- ja viestintätehtävissä vuodesta 1979 sekä opetus- ja koulutusalalla vuodesta 1984, mm. Arcada-ammattikorkeakoulussa media-alan koulutusohjelman johtajana.

”Tämän yrityksessämme uuden position täyttäminen tukee kansainvälisiä strategisia tavoitteitamme. Waseniuksen mittava kokemus koulutusalalta, vahva viestinnän osaaminen ja poikkeuksellinen kielitaito tekevät hänestä hyvin sopivan tähän tehtävään”, toteaa Soprano Oyj:n toimitusjohtaja Arto Tenhunen.

Koulutus on henkistä pääomaa, joka voi auttaa pärjäämään paremmin elämässä. Kaikkialla maailmassa koulutetut ihmiset rakentavat elinkelpoisempaa yhteiskuntaa. Näemme, että suomalainen koulutus on parasta kehitysapua. Raha korruptoi mutta osaaminen on pysyvää. Koulutettu ihminen selviytyy paremmin riippumatta olosuhteista joihin hän joutuu. Koulutus lisää yhteiskunnallista ja sukupuolten välistä tasa-arvoa, erityisesti vahvistaen naisten asemaa itsenäisinä toimijoina yhteiskunnassa. Koulutus auttaa ihmisiä pärjäämään paremmin omassa maassaan ja vähentää paineita vaeltaa muihin maihin paremman elämän toivossa. Koulutuksen lisääminen on ratkaisu ympäristökysymyksiin ja ilmastonmuutoksen torjuntaan.

Koulutus on nousemassa Suomen kehityspolitiikan painopisteeksi ja suomalaisen koulutuksen osaamiselle on kasvava kysyntä ympäri maailmaa. Soprano Group ja sen kuusi businesskoulua panostavat vahvasti ollakseen johtajia tässä kehityksessä.

”Se mitä Soprano tekee pohjolassa ja kehittyvissä maissa on todella inspiroivaa. Soprano Groupin businesskoulut ovat vuosikymmeniä auttaneet monen alan ammattilaisia Pohjois-Euroopassa pärjäämään entistä paremmin työelämässä. Nyt samalla maailmanluokan osaamisella syntyy koulutuksia, joilla on ratkaiseva vaikutus yhä useamman ihmisen elämään myös muissa maissa. Suomalaisen koulutusviennin edistäminen ympäri maailmaa on toistaiseksi merkityksellisin tehtäväni. Tässä vaiheessa elämää haluan kirjaimellisesti antaa kaikkeni aikamme tärkeimpien ongelmien ratkaisemiseen.”,  Reidar Wasenius kiteyttää.

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja, Soprano Oyj, Arto Tenhunen, puh. 0400 413 314, arto.tenhunen@soprano.fi
Executive Director, Soprano MIF Academy, Reidar Wasenius, puh. 0400 432 100, reidar.wasenius@soprano.fi

SOPRANO OYJ ON NYT WETTERI OYJ